Kontakta oss:

Tele: 044-33 11 90
E-post: info@ospabfrukt.se


Äppelcidervinäger:




Sedan några år producerar vi också en svensk äppelcidervinäger med Svensk Sigill. Detta är en opastöriserad äppelcidervinäger utan konserveringsmedel.
Tillverkad på traditionellt vis: Äppelmust jäses till cider som långsamt förvandlas till smakrik vinäger.

Den naturliga processen gör att vinägern behåller äpplenas alla aromer.
Använd den i salladen, maten eller för din hälsa!

För dig som vill veta mer.....


Så här går det till:

Våra egna goda äpplen handplockas och genom kallpressning får vi fram en smakrik, opastöriserad äppelmust.

Genom att tillföra utvalda jästkulturer, vinägermodern, omvandlas äppelmusten till äppelcider med en alkoholhalt på lite mer än 5%.

I ett ”vinägerkokeri” övergår sedan denna äppelcider, bl.a. med hjälp av luftning, till vinäger med en syrahalt på c:a 5%.

Denna vinäger är en levande vinäger eftersom den är ofiltrerad.
Äppelcidervinägern är nu klar att använda men för att ytterliga förhöja och runda av smaken lagras den sedan på ekfat där den naturliga mognadsprocessen fortsätter.

Gå tillbaka

Produkter

Äppelmust
Äppelcider
Småflaskor
Specialmust
Äppelglögg
Bag in Box
Ekologiskt
Nyttigt och gott
Senap
Balsamvinäger
Äppelcidervinäger
Äppelmos burk
Äppelmos hink
Torkad frukt

Övriga Produkter